Kam jet?MaďarskoNovinkyTOP ESGZahraničí

Budapešť získala významná ocenění

Budapešť je metropolí v srdci Evropy, kde se historie snoubí s inovacemi a výjimečná architektura s pulzující kulturou. Není divu, že si toto velkolepé město opět získalo mezinárodní uznání.

Foto: Maďarská agentura pro cestovní ruch

V poslední době získala Budapešť několik prestižních ocenění, která vrhají světlo na její výjimečnost a nepopiratelné kouzlo. Tato ocenění jsou více než jen trofeje; slouží jako důkaz lesku hlavního města Maďarska, které stále okouzluje a upevňuje svůj status světového klenotu.

Budapešť byla vyhlášena nejlepším městem na světě pro “workcation”

Maďarské hlavní město Budapešť se umístilo na prvním místě v žebříčku nejlepších míst na světě pro práci spojenou s dovolenou neboli „workcation“, který sestavil provozovatel flexibilních a hybridních pracovních prostorů International Workplace Group. Výsledky vycházejí z vlastního průzkumu skupiny a z výsledků průzkumu mezi 1000 pracovníky hybridních kanceláří po celém světě. Více informací je k dispozici zde.

Foto: Maďarská agentura pro cestovní ruch

Budapešťská čtvrť Palotanegyed byla časopisem Time Out označena za jednu z nejpohodovějších čtvrtí na světě

Budapešťská čtvrť Palotanegyed v Józsefvárosu byla nedávno vyhlášena cestovatelským časopisem Time Out jedním z nejpohodovějších míst ve městě! Věřili byste tomu? V loňském roce se Újbuda dostala na seznam nejmódnějších čtvrtí světa a nyní se všechny oči upírají na Palotanegyed (Palácová čtvrť) v 8. obvodu. Více informací naleznete zde

Budapešť se umístila mezi nejpřívětivějšími městy Evropy: Condé Nast 2024 Readers’ Choice Awards

V Budapešti, známé jako město lázní, se nachází více než 100 přírodních pramenů, které napájejí termální lázně po celém městě. Relaxujte v 18 bazénech s léčivou vodou v Széchenyiho lázních, největším lázeňském komplexu v Evropě, nebo poznejte jedinečnou léčivou sílu Lukácsových pivních lázní. Město je také architektonickým skvostem, od barokního Budínského hradu po inovativní Řetězový most. Místní obyvatelé jsou na všechny tyto krásné památky hrdí a rádi se o ně podělí s ostatními. Více informací naleznete zde.

Foto: Maďarská agentura pro cestovní ruch

Projekt Liget Budapešť získal tři prestižní mezinárodní ocenění v oblasti cestovního ruchu

Poprvé v historii International Travel Awards získal jeden projekt tři ocenění najednou: projekt Liget Budapest získal první místo ve dvou kategoriích – Nejlepší projekt rozvoje cestovního ruchu na světě a Nejlepší projekt rozvoje rodiny v Evropě – a Dům hudby, který se taky nachází v Liget, byl oceněn jako Nejlepší turistická atrakce v Evropě. Projekty v obnoveném Městském parku soutěžily s populárními turistickými projekty z více než 120 zemí a na základě hodnocení poroty a hlasování veřejnosti byly vyhlášeny jako nejlepší. International Travel Awards je nejprestižnější ocenění v cestovním ruchu, často označované jako “Oscary cestovního ruchu”, a každoročně oceňuje nejlepší z tisíců přihlášených projektů. Více informací naleznete zde.

Každé ocenění, které Budapešť získá, připomíná světu lesk tohoto města – jeho živou minulost, dynamickou přítomnost a slibnou budoucnost. Tato ocenění jsou nejen uznáním jejích úspěchů, ale také svědectvím o její pokračující cestě k dokonalosti. Budapešť stojí vysoko, je majákem kultury a inovací a hrdě dokazuje, že není jen městem na mapě, ale i místem v srdcích mnoha lidí.

Foto: Maďarská agentura pro cestovní ruch

Další informace:

Oficiální webové stránky: http://www.visithungary.com/cs

Facebook: https://www.facebook.com/visithungary

Instagram: https://www.instagram.com/visithungary/

TikTok: https://www.tiktok.com/@visit_hungary

Newsroom TTG

Ukázat další

Související články

Back to top button