AkceGastroMěsta & regiony ČRNovinkyStřední ČechyTOP ESGUdržitelná turistika

Druhý ročník Středočeského fóra cestovního ruchu: Umělá inteligence, gastronomie i udržitelnost

Gastronomie v cestovním ruchu, bezbariérovost nebo marketing středních Čech – nejen o těchto tématech se bude diskutovat na druhém ročníku Středočeského fóra cestovního ruchu v úterý 5. listopadu od 9 hodin v Senohrabech. Konferenci s podtitulem „Cestování v digitální éře“ pořádá Středočeská centrála cestovního ruchu v Hotelu SEN Senohraby. Na fóru se sejdou experti a podnikatelé z cestovního ruchu, příspěvkové organizace kraje i zástupci destinačního managementu.

Foto: Hotel SEN Senohraby

V rámci prezentací a networkingu budou představeny aktivity Středočeské centrály cestovního ruchu (SCCR) včetně příkladu z praxe – nového produktu Pustit k vodě. Debatovat se bude také o cestování bez bariér, umělé inteligenci anebo propojení gastronomie s cestovním ruchem.

„Středočeské fórum cestovního ruchu je výjimečnou příležitostí, jak propojit odborníky, podnikatele a oblastní organizace destinačních managementů s cílem posílit cestovní ruch v našem kraji. Zvláštní důraz letos klademe na téma digitalizace a moderních technologií, které zásadně mění způsob, jakým cestujeme a jakým je turistická nabídka prezentována. Těší mě, že do diskuze zapojíme i otázky udržitelnosti a bezbariérovosti, což jsou klíčové oblasti, které budou formovat budoucnost cestovního ruchu,“ uvedl Václav Švenda, radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Středočeského kraje.

Dopolední blok otevře Tereza Hofmanová, zástupkyně Czech Convention Bureau – hlavního partnera letošního fóra. Vystoupí rovněž zástupci SCCR včetně ředitele Jakuba Kulhánka. Petr Janeček z Institutu turismu CzechTourism představí data za individuální ubytovací zařízení v regionu a David Laryš ze Středočeského inovačního centra se zaměří na budování inovačního ekosystému Středočeského kraje v digitální době.

Zazní také informace o bezbariérovém cestování ve spojení se spolkem Disway, který na fóru zastoupí Lída Harcubová. O udržitelnosti v cestovním ruchu bude mluvit Tereza Kadlecová, zástupkyně CzechTourism.

V odpoledním bloku vystoupí s tématem umělá inteligence Anna Bohoněk, která AI v praxi školí pro vzdělávací platformu ELAI (European Leadership & Academic Institute). O tom, jak gastronomie ovlivňuje cestovní ruch, bude vyprávět Lukáš Hejlík, herec a autor gastromapy. Role moderátora celého fóra se ujme Jakub Železný.

„Navazujeme na úspěšný loňský ročník, který proběhl v Kutné Hoře. Letos se chceme v příspěvcích více věnovat budoucnosti cestování v digitální době, ale i dalším tématům. Nově jsou také zváni podnikatelé z cestovního ruchu ve středních Čechách. Věřím, že o inspiraci a zajímavé podněty nebude nouze,“ uvedl Jakub Kulhánek, ředitel Středočeské centrály cestovního ruchu.

Organizátorem konference, která je bez registrace uzavřena veřejnosti, je Středočeská centrála cestovního ruchu a Střední Čechy Convention Bureau. Partnery konference je Czech Convention Bureau, Institut turismu agentury CzechTourism, Středočeské inovační centrum a Středočeský kraj.

Celý program najdete zde.

Newsroom TTG

Ukázat další

Související články

Back to top button