DopravaNovinkyTechnologieUdržitelná dopravaZahraničíŽeleznice

RateHawk zavádí rezervační služby železniční dopravy pro odborníky v oblasti cestovního ruchu

RateHawk, online B2B platforma pro rezervaci hotelů, letenek a transferů, spustila na své platformě rezervační službu pro cestování vlakem. Partneři společnosti RateHawk – cestovní kanceláře, operátoři a další profesionálové z oboru po celém světě – si nyní mohou rezervovat jízdenky na vlak do různých evropských destinací.

RateHawk uzavřela dohodu se společností Rail Europe, světovou značkou pro rezervaci evropských vlaků. Nová služba doplňuje stávající možnosti cestování, které jsou již na RateHawk k dispozici a které zahrnují ubytování, lety, pronájmy aut a transfery.

Spuštění železniční služby umožňuje partnerům společnosti RateHawk rezervovat všechno v rámci jednoho systému. Jízdenky na vlaky jsou k dispozici ve 13 evropských zemích včetně České republiky, Polska, Maďarska, Španělska, Francie, Velké Británie, Německa, Švýcarska, Itálie, Rakouska, Nizozemska, Belgie a Lucemburska.

Fredrik Bonnalt, vedoucí oddělení Non-Accommodation Supply  ve společnosti Emerging Travel Group, mateřské společnosti RateHawk, se k nové službě vyjádřil: „Cestování vlaky otevírá našim partnerům širokou škálu příležitostí pro jejich podnikání, protože umožňuje uspokojit potřeby stávajících zákazníků a přilákat nové. Cestovní kanceláře a profesionálové v oblasti cestovního ruchu mohou nyní nabízet ubytování v hotelech společně s jízdenkami na vlak, což představuje ekologicky šetrnou možnost cestování. Navíc samotná cesta může být nezapomenutelným zážitkem, neboť na RateHawk jsou k dispozici vzrušující cesty včetně úžasných výprav Ledovcovým expresem.

„Zavedení našeho produktu železniční dopravy je právě v období začátku podzimní sezony služebních cest,  proto očekáváme vysokou poptávku ze strany cestovních kanceláří (TMC), které zajišťují pro své klienty služební cesty. Železniční doprava je všeobecně považována za nejekologičtější variantu a vzhledem k tomu, že mnoho společností klade důraz na snižování uhlíkové stopy a zavádění ekologických, sociálních a manažerských iniciativ (ESG) do svých firemních cestovních programů, budou mít naši TMK partneři z nové rezervační služby velký prospěch,“ dodal Fredrik Bonnalt.

Výhodou nově zavedené služby je intuitivní a uživatelsky nenáročné a výhodné rozhraní, které umožňuje profesionálům v oblasti cestovního ruchu porovnávat možnosti celodenních jízdenek na jednom místě. Tato funkce usnadňuje cestovním kancelářím jejich práci a umožňuje rychle filtrovat nabídky na základě preferencí zákazníků a snadno vybírat ty nejlepší možnosti pro své klienty.

Profesionálové v oblasti cestovního ruchu budou moci rezervovat cesty pomocí různých platebních metod  včetně plateb kartou, bankovním převodem, kreditním limitem, nebo formou záloh či platby přes odkaz. Zvláště důležitou funkcí pro profesionály v cestovním ruchu je možnost rezervovat vlakové jízdenky s využitím jejich kreditního limitu.

Portfolio produktů Rail Europe zahrnuje přední železniční dopravce po celé Evropě včetně společností Italo v Itálii, Renfe a Iryo ve Španělsku, SBB CFF FFS a Rhätische Bahn ve Švýcarsku, ÖBB v Rakousku, TGV InOui ve Francii, Rail Delivery Group ve Velké Británii, Eurostar ve Francii, Velké Británii, Nizozemsku a Belgii, jakož i RegioJet v České republice.

Björn Bender, CEO společnosti Rail Europe, dodal: „Velmi nás těší spolupráce se společností RateHawk, jejímž cílem je usnadnit cestování vlakem profesionálům v oblasti cestování po celém světě. Toto dynamické partnerství odráží naši společnou snahu nabízet dokonalá cestovní řešení prostřednictvím pokročilých technologií. Ve společnosti Rail Europe věříme, že cestování vlakem představuje nejlepší způsob, jak poznat Evropu – a to nejen díky jeho efektivitě, ale také pozitivnímu vlivu na životní prostředí. Mám velkou důvěru ve vizi a schopnost společnosti RateHawk podpořit železniční dopravu a společně doufáme, že posuneme preference v oblasti cestování směrem k šetrnosti k životnímu prostředí. Cílem je poskytnout cestovním agenturám nejlepší nástroje k integraci železničních služeb a proměnit tak každou cestu v nezapomenutelný zážitek pro cestující.“

Z údajů společnosti Phocuswright pro rok 2024 vyplývá, že hrubý objem rezervací na vlakovou dopravu rok od roku neustále roste, v roce 2022 dosáhl 112 milionů dolarů, v roce 2023 147 milionů dolarů a v roce 2024 se předpokládá 165 milionů dolarů. Celosvětová výzkumná společnost rovněž uvádí, že v letech 2019 až 2023 došlo k nárůstu počtu cestujících, kteří si zakoupili jízdenky na vlak online, a to o 18 procent, k čemuž přispěly klíčové faktory, jako je technologický pokrok a ekologické výhody železniční dopravy, která v porovnání s jinými druhy dopravy má mnohem nižší uhlíkovou stopu.

Newsroom TTG

Ukázat další

Související články

Back to top button