DopravaMěsta & regiony ČRNěmeckoNizozemskoPrahaTOPUdržitelná dopravaZahraničíŽeleznice

European Sleeper rozjede noční vlaky i do Drážďan a Prahy

Nizozemsko-belgická společnost European Sleeper, provozující noční vlaky, významně rozšiřuje nabídku spojů své sítě pro rok 2024. Bude jezdit i do Prahy a do Drážďan.

Foto: European Sleeper

European Sleeper úspěšně zahájil provoz nočního vlaku Brusel – Amsterdam – Berlín v květnu 2023, pokračoval na noční lince Brusel – Amsterdam – Berlín a trasa Amsterdam – Barcelona, plánovaná na rok 2025, byla nedávno uznána jako pilotní služba Evropské unie.

Nyní se chystá spojit nočními vlaky ještě více evropských měst. Tato expanze představuje zásadní krok v misi společnosti, jejímž cílem je podporovat přeshraniční železniční dopravu po celé Evropě a poskytovat cestujícím efektivní, pohodlné a udržitelné možnosti cestování.

Foto: European Sleeper

Rozšíření sítě European Sleeper do Drážďan a Prahy posiluje spojení nejen mezi oběma městy, ale i západní a východní Evropou, a podporuje tak kulturní výměnu a hospodářské vazby mezi těmito  dynamickými městy. Cestující si nyní mohou užívat pohodlí efektivního cestování ve spánku, a zkrátit si tak dlouhé vzdálenosti na pouhou jednu noční cestu.

Foto: European Sleeper

Na trase mezi Amsterdamem a Prahou plánuje společnost European Sleeper strategické zastávky v klíčových destinacích jako Rotterdam, Antverpy, Brusel, což usnadní plynulé cestování. Předpokládané datum zahájení provozu noční linky mezi Bruselem, Amsterdamem, Drážďany a Prahou je 25. března 2024.

Foto: European Sleeper

European Sleeper tvoří součást hnutí, které vrátilo noční vlaky na mapu Evropy. Založili ji dva podnikatelé s velkou vášní pro tento typ dopravy: Elmer van Buuren a Chris Engelsman. Společnost pracuje jako družstvo, v roce 2021 získalo během 15 minut počáteční kapitál 500 000 eur prodejem akcií více než 350 drobným investorům z různých zemí. V létě 2022 přišlo rozšíření o dalších 1400 zájemců, kteří získali akcie v hodnotě 2 miliony eur. V současném akciovém financování budou nabídnuty akcie za další 2 miliony eur a tím se družstvo rozroste na více než 3500 spoluvlastníků. Výsledkem je vznik aktivní komunity, která se zapojuje do činnosti společnosti.

Newsroom TTG

 

Ukázat další

Související články

Mohlo by vás zajímat
Close
Back to top button